DHT-Ferie.dk

Tilmeld Nyhedsbrev
Din email*
Dit navn*


Se nyhedsbreve

Surin silke

 

Før den Thailandske turist- organisation begyndte at arrangere elefant træf i Surin, var byen mest kendt for sin produktion af silke, der produceres stadigvæk silke i Surin, og man er velkommen til at se hvordan Thaisilken bliver fremstillet. Thaisilken har en lang historie, man har fundet spor af silkeproduktion i de for historiske ruin udgravningerne i Nordøst Thailand Ban Chiang. Man har dateret fundene til over 3000 år f.kr. d.v.s. at silke fremstillingen er ældre i Thailand, end den der var i Kina.

 

I Thailand var produktionen af silke ved at uddø, da en Amerikaner ved navn Jim Thompson dukkede op i 1940èrne, og blev begejstret for den smukke thaisilken. Da anden verdenskrig var slut, og den Italienske, Franske, Japanske, og Kinesiske silkeindustri var ødelagt af krigen, kom Thaisilken til at fremstå som et vigtigt produkt for Thailand. En stor del af æren for den store eksport skal tilskrives Jim Thompson, han tog prøver af silken med til USA fik gjort så meget reklame for Thaisilken, at man bestilte silke til at sy kostumer til en stor Broadway-musical, og da Vogue fulgte op det med en artikel, var der skabt et verdens marked.

 

Jim Thompson organiserede væverne i Nordøst Thailand, hvor jorden er velegnet til at dyrke morbærtræer, hvis blade er silkeormens vigtigste føde. Ligeledes indførte han holdbare, kemiske farvestoffer og forbedrede vævene og startede sin første silkeproduktion i byen Pak Thong Chai (30 km. fra Khorat) Jim Thompson forsvandt sporløst i 1967 da han holdt ferie i Malaysia. Hans hjem i Bangkok er lavet til et museum, og er et besøg værd.

 

surin_silke01
surin_silke02
surin_silke03
surin_silke04
surin_silke05
surin_silke06
surin_silke07
surin_silke08
surin_silke09
surin_silke10
surin_silke11
surin_silke12
surin_silke13
surin_silke14
surin_silke15
surin_silke16
surin_silke17
surin_silke18
01/18 
start stop bwd fwd
Copyright © 2020 D.H.T. Ferie.