DHT-Ferie.dk

Tilmeld Nyhedsbrev
Din email*
Dit navn*


Se nyhedsbreve

Ruinen Muang Tham ligger i et idyllisk område, og er ikke overrendt af turister

 

Khmer-riget var et dynasti af riger konger i Cambodja, som besejrede og fortrængte Mon-folket som boede i det centrale Thailand omkring år 900. I khmer kulturen var kongen i centrum, han blev anset for en inkarnation af hinduguden Vishnu, og templerne blev rejst til ære for kongen.

I de 400 år som Khmerne var ved magten i central Thailand blev der bygget mange store templer, og heldigvis er der stadig rester tilbage af den tids storslåede bygningsværker. Udover Angkor Wat i Cambodja, er det Nordøstlige Thailand et af de bedste steder i Asien, hvis man vil se rester af Khmer-kulturen.

 

Nogle af de største Khmer-ruiner ligger i Khorat provinsen Prasat Hin Phimai, og i Buriram provinsen ligger Prasat Phanom Rung, og Prasat Muang Tham. Derudover er der mange mindre tempel-ruiner og meditationshuse, alle har de det tilfælles at de er bygget som hindu-templer for Vishnu og Shiva. Der er desværre endnu en del ikke restaureret Khmer ruiner, der står og forfalder i junglen, man må håbe at nogle kan finde penge, så der kan blive gjort noget.

 

Prasat Muang Tham. Muang Tham betyder "den nedre by". Dette er ikke det oprindelige navn men det stammer fra at templet er placeret lavere end Phanom Rung. Templet blev bygget omkring det 10 århundrede. Først for ca 50 år siden begyndte man at grave ruinerne frem igen, og i dag er der en hel landsby rundt om ruinen. Ruinen ligger i et idyllisk område, og er ikke overrendt af turister.

 

muang_tham01
muang_tham02
muang_tham03
muang_tham04
muang_tham05
muang_tham06
muang_tham07
muang_tham08
muang_tham09
muang_tham10
muang_tham11
muang_tham12
muang_tham13
01/13 
start stop bwd fwd
Copyright © 2020 D.H.T. Ferie.