DHT-Ferie.dk

Tilmeld Nyhedsbrev
Din email*
Dit navn*


Se nyhedsbreve

Sagnet fortæller af den første chedi (stupa) blev bygget der, 8 år efter Buddhas død

 

Phrathat Phanom er en oplevelse ud over det sædvanlige, den 57 meter høje smukke chedi (stupa)er et imponerede syn. Allerede når man træder igennem den første port mærker man den religiøse stemning, der er hundredvis af pilgrimme som besøger chedien hver dag. Man mærker historiens vingesus, når man går rundt på området.

Phrathat Phanom er den mest religiøse Chedi (Stupa) i Nordøst Thailand, og den bliver besøgt af mange pilgrimme fra hele Østen Sagnet fortæller af den første chedi blev bygget der, 8 år efter Buddhas død. Andre fortællinger er at den første chedi blev bygget for 1500 år siden. Uden af havde dokumentation, mener man nu at den blev bygget før det 12. århundrede i khmer design, men at chedien er blevet renoveret mange gange senere til den nuværende Laotiske design. Chedien indeholder et hellig relikvier af Buddha.

I år 1975 styrtede chedien sammen efter mange dages regn, men med hjælp fra det offentlige og mange private donationer gjorde at chedien i 1979 var blevet genopbyggede i sin oprindelige pragt. Befolkningen og pilgrimme kom med mange værdigenstande som blev muret ind i chedien, og der blev anbragte et stort guld spir på toppen af chedien.

 

phrathat_phanom01
phrathat_phanom02
phrathat_phanom03
phrathat_phanom04
phrathat_phanom05
phrathat_phanom06
phrathat_phanom07
phrathat_phanom08
phrathat_phanom09
phrathat_phanom10
phrathat_phanom11
phrathat_phanom12
phrathat_phanom13
phrathat_phanom14
phrathat_phanom15
phrathat_phanom16
phrathat_phanom17
phrathat_phanom18
phrathat_phanom19
phrathat_phanom20
phrathat_phanom21
phrathat_phanom22
01/22 
start stop bwd fwd
Copyright © 2020 D.H.T. Ferie.